Cover

Cover

torsdag 2 februari 2017

Vad händer på fiberfronten egentligen?

Det känns som att vi börjat allt för många fiberinlägg med; det var längesedan vi skrev något nu, men vi väntar på en ny omgång med bidragspengar. Tyvärr är det även dagens sanning. Nedan kan ni läsa fibergruppens mailutskick till intressenterna.

Den 15 mars är det dags för Länsstyrelsen att fatta beslut om 117 miljoner kronor i bredbandsstöd. Närmare 50 ansökningar ligger och väntar, och dessa omsluter drygt 800 miljoner kronor. Återigen är stödbeloppet kraftigt översökt alltså.

En av ansökningarna gäller vår bygd, och Teleservice Sjöbo jobbar för att komplettera med så många intressenter som möjligt – ju fler desto bättre. Man behöver inte skicka in någon formell beställning, endast lämna sin icke bindande intresseanmälan. Viktigt att få med så många fastighetsägare som möjligt alltså. Ni som redan har tecknat ett bindande avtal med Teleservice behöver inte skicka in en ny intresseanmälan. Sista datum för att skicka in intresseanmälan är den 8 februari.

OBSERVERA! Teleservice har höjt priset till 25.000 kronor per anslutning (inkl moms). Vid kontakt med VD Claes Andersson bekräftar han att han höjt priset. Fibergruppen har förklarat att vi har bindande avtal med Teleservice som säger 17.900 kronor, och detta säger sig nu Claes fundera över. Fibergruppen har inte fått någon förhandsinformation om att priset skulle höjas, en drastisk höjning med 40 %.

Fibergruppen sitter inte stilla i båten. Vi håller oss à jour med vad som händer runtomkring, och undersöker vilka möjligheter andra tänkbara fiberleverantörer har att hjälpa oss. Vi lämnar fortlöpande information via mail. Har du frågor eller tips till oss är de alltid välkomna till fiber@svenskop.com.


2 kommentarer:

  1. Hej,
    Noget nytt efter mødet.
    \m

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mikkel! Jag har precis lagt upp ett nytt inlägg och du ska även ha fått ett mail om ett nytt stormöte den 27/4! Hoppas att du har möjlighet att närvara :-)

      Radera